okładka

Biotechnologia żywności.

Bednarski, Włodzimierz (1935- ). Wyk. Redakcja, Reps, Arnold Redakcja, Adamczak, Marek (nauki rolnicze). Redakcja

Rok wydania: 2003

Biotechnologia, Żywność, Podręczniki akademickie

dostępne:

1 z 1

Autor
Bednarski, Włodzimierz (1935- ). Wyk. Redakcja
Reps, Arnold Redakcja
Adamczak, Marek (nauki rolnicze). Redakcja
Tytuł
Biotechnologia żywności.
ISBN
83-204-2783-5
Miejsce wydania
Warszawa
Wydawnictwo
Wydawnictwo Naukowo- Techniczne
Rok wydania
2003
Numer wydania
Wydanie 2, zmienione
Objętość
498 stron
Rozmiary
25 cm
Hasła przedmiotowe
Biotechnologia
Żywność
Podręczniki akademickie
Streszczenie
1. Biotechnologia i inżynieria genetyczna - zagadnienia wstępne; 2. Wybrane zagadnienia z biologii molekularnej i jej znaczenie w biotechnologii żywności; 3. Surowce i materiały w biotechnologii; 4. Podstawowe operacje i procesy w biotechnologii; 5. Biotechnologia pozyskiwania żywności; 6. Biotechnologia składników żywności; 7. Technologie fermentacyjne; 8. Enzymatyczna modyfikacja składników żywności; 9. Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego; 10. Biologiczne metody analiz żywności
020
%a 8320427835
245
%a Biotechnologia żywności.
250
%a Wydanie 2, zmienione
260
%a Warszawa %b Wydawnictwo Naukowo- Techniczne %c 2003
300
%a 498 stron %b il. %c 25 cm
520
%a 1. Biotechnologia i inżynieria genetyczna - zagadnienia wstępne; 2. Wybrane zagadnienia z biologii molekularnej i jej znaczenie w biotechnologii żywności; 3. Surowce i materiały w biotechnologii; 4. Podstawowe operacje i procesy w biotechnologii; 5. Biotechnologia pozyskiwania żywności; 6. Biotechnologia składników żywności; 7. Technologie fermentacyjne; 8. Enzymatyczna modyfikacja składników żywności; 9. Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spożywczego; 10. Biologiczne metody analiz żywności
650
%a Biotechnologia
650
%a Żywność
650
%a Podręczniki akademickie
700
%a Bednarski, Włodzimierz %d (1935- ). %e Wyk.%e Redakcja
700
%a Reps, Arnold %e Redakcja
700
%a Adamczak, Marek %c (nauki rolnicze). %e Redakcja
920
%a 83-204-2783-5

Dostępne egzemplarze

1.